Hoevewinkel:

Vrijdag en zaterdag
9u tot 18u

Markten te Brugge:

Woensdag (markt)
Zaterdag ('t zand)
Zondag (ten briele) 

Verse zuivel

 

Volle melk:de melk rechtstreeks van de koeien, zo uit de uier en verpakt in handige plastic literzak. Niet gepasteuriseerd en dus beperkt houdbaar. Advies: “koken voor gebruik!”

Yoghurt:wordt verkregen uit magere melk waar wij een specifieke cultuur aan toevoegen en die na incubatie op bepaalde temperatuur dik wordt. Naar wens neemt u die als natuuryoghurt of brengen wij op smaak met verschillende soorten vruchten.

Platte kaas (of kwark of witte kaas):ook hier wordt een cultuur toegevoegd maar na de incubatie zal de plattekaas zich scheiden van de wei, wij helpen dit proces een handje door de dikke massa in linnen doeken te laten uitlekken. Daarna worden de plattekaaskorrels nog eens verfijnd en verpakt in potjes. Naar wens brengen wij op smaak met verschillende soorten vruchten.

Boter en karnemelk:wordt verkregen van room die wij voor de houdbaarheid eerst licht pasteuriseren, daarna gecontroleerd laten verzuren en die wij daarna in de boterkarn hard roeren of klotsen en dan scheiden de boterkorrels zich van de karnemelk. De karnemelk wordt vers verpakt in handige literzak of wordt gekookt met gort (parelgerst) tot gortepap of met rijst tot rijstepap. Onze boter wordt op de hoeve netjes machinaal verpakt in pakjes van 250 gr. Voorzien van houdbaarheidsdatum en naar keuze gezouten of niet-gezouten.

Weetjes: Voor de productie van boter is er een groot verschil of de room vóór het verzuren verkregen is van melk van koeien die in de weide gras eten, of wintervoeding op stal verorberen. Het jonge malse gras in het voorjaar zorgt voor gele boter die goed smeerbaar is. Dit komt door de natuurlijke aanwezigheid van geconjugeerd linolzuur (CLA) en Omega 3 die zelfs een bewezen werking zouden hebben tegen kankers en veroudering. Precies daarom kopen heel wat mensen een voorraad zomerboter om op te slaan in de diepvries tegen de winter. Om hetzelfde effect te bereiken als de zomerboter voegen wij aan de voeding van de koeien lijnzaad toe. Dit is een natuurlijk voedingsmiddel met vele goede gezondheidseigenschappen. De eerste zomerboter of grasboter wordt verwacht in het begin of halfweg mei.

 

Baliehof Zuivelboerderij, Gistelsteenweg 577, 8490 Zerkegem, baliehof@scarlet.be, 050/81.11.02

2012 © Website gemaakt door Lies Callemeyn