Hoevewinkel:

Vrijdag en zaterdag
9u tot 18u

Markten te Brugge:

Woensdag (markt)
Zaterdag ('t zand)
Zondag (ten briele)


 


 

Boerenwerk

 

Het dagelijkse werk op de boerderij bestaat uit het verzorgen van de dieren, het voederen van koeien, kalveren en jongvee. Er wordt tweemaal daags gemolken in een visgraatmelkstal met 2 x 6 Dierplaatsen. Er is (nog) geen melkrobot.

Verder moeten wij natuurlijk alert zijn op dieren die zich niet zo lekker voelen, dan wordt de dierenarts erbij gehaald. Wij proberen altijd aanwezig te zijn als de koeien moeten kalven, gelukkig komen problemen zelden voor en kan het kalf op geheel natuurlijke manier geboren worden, dus geen keizersnede.

Een ander (winterwerkje) is het periodiek "koeien scheren" of klauwverzorging in onze op maat gemaakte behandelbox. Wie regelmatig kijkt naar "Boer zoekt Vrouw" of "Boerenstebuiten" TV ziet een aantal van die werkzaamheden wel eens op het scherm passeren.

Op de boerderij is altijd wat te doen, maar als boer moet je beschikken over de nodige attesten en vergunningen en bijvoorbeeld ook een traktor G-rijbewijs om op de weg te mogen komen met de tractor. Voor administratie moeten wij ook in orde zijn met het Mest Actie Plan en de dierenregistratie Sanitel en Veeportaal. Voor de melkproductie beschikken wij over een melkquotum zodat wij en andere boeren niet te veel mogen produceren.

Baliehof Zuivelboerderij, Gistelsteenweg 577, 8490 Zerkegem, baliehof@scarlet.be, 050/81.11.02

2012 © Website gemaakt door Lies Callemeyn